Saturday, May 12, 2007

Kurang Masa Tapi Banyak Kerja

Aku punya perancangan dan projek yang nak di buat punyalah banyak. Masalahnya aku tak cukup masa nak buat dan laksanakan. Maklumlah, kerja dah makan masa banyak sangat, lepas tu travelling pulak tu, berapa jam satu hari!!! Tapi, macam mana pun aku kena try usaha buat semua benda yang aku plan tu.

Cabaran aku sekarang ni adalah untuk belajar pakai soholaunch untuk design website. Aku ni bukanlah dari komputer background. So, memang problem sikitlah nak design site. So, selama nie belajar sendiri la....If only aku ada tok guru yang boleh ngajar aku buat site, jimat masa sikit siut...

Aku pun nak maintain blog ni dalam bahasa melayu + english....supaya aku boleh main type je apa yang ada dalam kepala otak aku nie....kira type jari tak berenti la.....

Aku punya investment kat BSKL pulak hold je sbb market tgh down la pulak....so, maintain je lah investment aku dalam tu. Harapnya later aku boleh lah earn something like 500++ monthly from saham aku tu...InsyaAllah....at least membantu la sikit urusan dan beban kewangan yang semakin menghimpit zaman moden nie....

Tadi, dua bijik keta aku bawak pegi cuci sekali dgn ikhwan dan marsya....Dah lama nak bawak cuci, tapi tak sempat....So, aku tak kisah sangat nak tengok Akademi Fantasia masa tu, lepas balik rumah around 10 lebih malam baru aku join tgk AF5 dengan wife aku. So, tadi tu, cuci Kancil aku yang baru lepas accident....Nampak ok la Kancil tu....tapi bunyi clucth memang hampeh dan tak sedap betul....memang kena bawak pegi service la.....kat Perodua service Taman U nanti....

Target short term adalah utk cepat2 settlekan site ChemicalEngineering101.com aku...Bila la aku boleh launch.....???

2 comments:

Paula Neal Mooney said...

Okay, I've run this thru the Babel Fish Translator and wanted to respond and impress you in your native language, but I can't figure out what language it is!

Take care and glad you're back,
Paula

zaki said...

Ha ha.....
Sorry for that Paula...That day...i just feel like writing in Malay (my native mother language...)...

I'm really busy...and i don't know when it is ending...

It's a really good feeling getting a comment from you...

Thanks

Template Designed by Douglas Bowman - Updated to New Blogger by: Blogger Team
Modified for 3-Column Layout by Hoctro